fbpx

Gästbloggare: 3 vanliga misstag i sociala medier du bör undvika

Låt mig introducera dig för Liza, min fantastiska samarbetspartner och kollega!

Liza är den drivande kraften bakom den kreativa byrån Tiny Bold, där hon erbjuder enastående tjänster inom marknadsföring i sociala medier. Med sin passion för träffsäker design och smart positionering hjälper Liza företag att bygga starka varumärken online.

Med hennes expertis och strategiska tänkande kan du vara säker på att ditt varumärke kommer att sticka ut och nå framgång på sociala medier. Liza brinner för att förstå din idealkund och leverera innehåll som verkligen engagerar och konverterar. Liza är inte bara skicklig inom marknadsföring, hon är också en omtänksam och engagerad person. Hon strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och skapa varaktiga relationer med sina kunder och samarbetspartners.

Med Liza vid din sida kan du förvänta dig en professionell och pålitlig samarbetspartner som kommer att guida dig mot framgång. Tillsammans kan ni ta din närvaro i sociala medier till nästa nivå och skapa resultat som imponerar. Jag är så glad att ha Liza som min kollega och jag ser fram emot alla spännande projekt vi kommer att skapa tillsammans!

Liza! Ordet är ditt!

Hej, det är jag som är Liza!

Först och främst – stort tack Ann för att jag får äran att gästspela i din blogg!  Jag ser så mycket fram emot alla häftiga grejer vi kommer skapa tillsammans framöver.

För dig som inte känner mig är det alltså jag som driver den lilla kreativa byrån Tiny Bold där jag erbjuder tjänster med marknadsföring i sociala medier. När jag får hjälpa företag till ett starkare varumärke online med hjälp av träffsäker design och smart positionering trivs jag som allra bäst.

Idag tänkte jag prata om tre vanliga misstag som väldigt många företagare gör i sociala medier – och vad du ska göra istället.

1. Du har ingen strategi

Jag fattar, ”strategi” är kanske inte det allra sexigaste ordet i ordlistan – men det är så viktigt för att all den där tiden du lägger ner på din marknadsföring ska vara värd investeringen. Du behöver svara på:

  • Vem som är din idealkund
  • Vad de har för problem och hur du löser det
  • Varför de ska välja dig framför dina konkurrenter
  • Vad de tycker är roligt, intressant eller givande
  • Hur du vill att ditt varumärke ska uppfattas
  • Vad målet med din marknadsföring är

Om du själv inte riktigt vet vad syftet är med det du lägger upp – hur ska då dina kunder veta det? Skriv ner vilka typer av inlägg de mest troligt är intresserade av och börja arbeta strategiskt med ditt innehåll.

2. Du är inte konsekvent

Du gör en ansats att posta mer regelbundet och slänger upp inlägg flera dagar i rad, sen tappar du orken och försvinner spårlöst från plattformen i en månad. Känns det igen? Eller lägger du upp med ganska jämna mellanrum men byter färger och typsnitt en gång i veckan eftersom du inte riktigt kan bestämma dig?

Vi är många som är skyldiga till att inte orka hålla en jämn nivå på vårt innehåll, men bara att bli lite bättre gör stor skillnad. Välj en färg och ett typsnitt och håll dig till dem ett tag. Bestäm ett schema för hur ofta du orkar posta och sikta på att hålla det i den mån det går. Om dina följare vet vad för typ av innehåll du levererar och känner igen dig när du dyker upp i flödet ökar chansen att de faktiskt läser inläggen också.

3. Du engagerar dig inte

Sociala medier är ju just det – sociala. Det duger liksom inte att bara lägga upp sina inlägg och kalla det en dag, du behöver jobba på relationerna också. Företag som struntar i att svara på kommentarer att DM kommer med 100% sannolikhet att tappa kunder på grund av det. Ditt kommentarsfält och din inkorg är en förlängning av din kundtjänst – vårda dem ömt.

Och du! Glöm inte att höra av dig till andra då och då. Skriv fina och värdefulla kommentarer på konton du gillar, bjud till och var schysst mot såväl potentiella kunder som branschkollegor. Allt ger ringar på vattnet och det du delar ut är samma som du får tillbaka.

Gillade du detta?

Du kommer du alldeles säkert att uppskatta min planeringsguide för sociala medier! Där delar jag med mig av fler matnyttiga tips för hur du tar din marknadsföring till en mer professionell nivå. Ladda ner bums på https://tinybold.se/planeringsguide

BONUS! Har du köpt din webbsida hos Ann får du 5% löpande rabatt på mina Social Media Management-paket. Surfa in på https://tinybold.se/ för att läsa mer.

Det var allt för den här gången! Stort tack för att du ville läsa, och skriv gärna till mig på Instagram (@tinybold.se) om det är något du undrar över. Jag svarar så gärna. 🙂

//Liza

Hör av dig till Liza

hello@tinybold.se

Besök Lizas instagram

instagram.com/tinybold.se/

Hemsida

https://tinybold.se

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg