fbpx

Gästbloggare: Hur du lyckas med din annonsering på Meta

Har jag berättat för er att jag har träffat ett gäng fantastiska  egenföretagare? Vi har håller på att planera några riktigt bra samarbeten ihop som jag tror att ni alla kommer ha mycket bra användning för. Så håll utkik efter det! 

Men vi är inte riktigt klara ännu så jag tänkte att jag ska passa på att presentera mina samarbetspartners för er,  first up är Kajsa. Varsågod, ordet är ditt!

Hej där!

Jag heter Kajsa Wimmer och är en digital strateg med många års erfarenhet.

Att annonsera är ett otroligt effektivt sätt att få ut ditt varumärke och attrahera nya kunder, och gissa vad? Det är också superprisvärt, så länge du gör det på rätt sätt! Meta är en fantastisk plattform att annonsera på och du når ut på både Facebook och Instagram.

 

Här är mina fem bästa tips för att hjälpa dig att komma igång:

1. Annonsera via Ads Manager

Först och främst, skippa de tråkiga blå ”Boost”-knapparna på Instagram och Facebook och gå direkt till Ads Manager. Det här kraftfulla verktyget ger dig mycket mer kontroll över dina annonseringsmål, målgrupper och innehåll. Dessutom kan du optimera dina kampanjer och ha koll på alla dina annonser på ett ställe.

2. Lär känna din målgrupp

Innan du skapar dina annonser, ta lite extra tid för att lära känna din målgrupp och bestäm vilka dina mål med annonseringen är. Om du till exempel vill ha fler klick till din hemsida, fundera på vilken typ av annons som din målgrupp troligtvis kommer att klicka på.

Du kan även skapa ”Look-A-Like”-målgrupper, vilket är personer som liknar de som redan följer dig på Instagram!

3. Prioritera det kreativa

En annan viktig sak är kreativitet! I dagens samhälle blir vi överväldigade av så många intryck och annonser, så det är viktigt att skapa iögonfallande annonser som fångar uppmärksamheten. Glöm inte att inkludera ett tydligt budskap!

4. Testa dig fram, analysera och utvärdera

Att testa och analysera dina annonser är också avgörande! Var inte rädd för att experimentera med olika typer av annonser och analysera deras prestanda i realtid. Det fina med sociala medier-annonsering är att du kan justera dina annonser medan de fortfarande körs!

5. Sist men inte minst,

om du känner dig överväldigad av Ads Manager, tveka inte att söka hjälp! Gå en kurs eller anlita en konsult för att guida dig genom processen och få dig uppdaterad på nolltid 🙂

Jag älskar att hjälpa företag att stärka sina varumärken och skapa strategier som fungerar. Oavsett om det handlar om organisk marknadsföring eller betalda annonser så kan jag hjälpa dig att nå ut till din målgrupp på ett effektivt sätt. 

Jag brinner verkligen för mitt jobb och tror på att en positiv inställning och glädje är avgörande för att skapa fantastiska resultat. Så tveka inte att kontakta mig om du behöver hjälp att växa ditt företag på ett smart och strategiskt sätt. Låt oss tillsammans ta din digitala närvaro till nya höjder och skapa en strategi som fungerar för dig!  

//Kajsa

Hör av dig till Kajsa

 hej@wimmerkommunikation.com

Besök Kajsas instagram

instagram.com/wimmer.kommunikation

Hemsida

www.wimmerkommunikation.com

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg