fbpx

Vad är ett Nyckelord, sökord, keyword?

Vad är ett nyckelord?

Ett nyckelord, sökord eller keyword är ett ord eller en fras som beskriver vad ditt innehåll på din webbsida handlar om. Det är ord och fraser som du använder på din webbsida för att beskriva dina produkter, tjänster eller annat innehåll på din webbplats. Det kan vara enskilda ord eller fraser som ofta används för att hitta produkter och tjänster som dina. När någon söker på Google, Bing eller Yahoo så hjälper du dem att hitta till din webbsida. 

Ett exempel: Romanförfattaren

Du är en författare som skriver handböcker om hur man skriver romaner. Du vill att folk ska hitta din bok ”om att skriva kärleksromaner”, då kan du inkludera nyckelordet ”kärleksroman” eller ”Så skriver du din egen kärleksroman” på din webbplats, helst i en rubrik. På så sätt fångar sökmotorerna upp dina nyckelord och när någon söker på dina nyckelord så dyker din webbsida upp som resultat.

Varför är nyckelord viktiga för din SEO?

Först kan vi reda ut vad SEO är: SEO är en förkortning för det engelska begreppet Search Engine Optimization. Det betyder sökmotoroptimering på svenska och det handlar om att synas så högt upp som möjligt när dina  kunderna söker efter dina produkter eller tjänster. 

Nyckelord är viktiga eftersom de hjälper till med sökmotoroptimering. Det vill säga hur sökmotorer som Google avgör vilket innehåll som är relevant för en specifik sökfråga. Utan nyckelord skulle det vara svårt för Google eller andra sökmotorer att veta vad din sida handlar om när någon söker efter dem. Om någon söker efter ”Webb Avenues tjänster, webbsidor” skulle Google inte veta vilken sida på min webbplats som innehåller den frasen om jag inte har inkluderat det i sidans titel eller i en metabeskrivningstagg (som talar om för sökmotorerna vad som finns på sidan). De hjälper alltså sökmotorerna att returnera resultat som matchar det användaren söker efter. Kan inte sökmotorerna avgöra vad ditt innehåll handlar om så kommer de inte visa din webbsida i sina sökresultat.

 

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg