fbpx

Webbdesigntrender för 2023

Vad kommer man få se mer av 2023?

Här är några saker att hålla utkik efter under 2023. Man kan se en trend av att använda mindre text på webbsidor och istället lägga fokus på visuals och interaktiva element. Detta ger en bättre upplevelse för användaren och det är också en trend som fler och fler branscher anammar.

  • Vi ser mycket mer användning av duotone färgscheman. Detta innebär att man använder två färger som fungerar bra tillsammans, ofta med en färg som dominerar. 2023 kommer många paletter att vara starka och livfulla.
  • Minimal design still going strong. Detta innebär rena, enkla layouter med gott om ”vitt utrymme”.
  • Fler och fler webbplatser använder illustrationer och annan grafik istället för foton. Detta kan lägga till personlighet till en webbsida. 
  • Animerade element blir mer populära. Detta inkluderar saker som videobakgrunder och rullningsutlösta animationer, som att text tonar in medan du scrollar nedåt eller att en bild swishar in från höger i skärmen.
  • Typografi blir mer experimentell. Det betyder att vi ser mer användning av ovanliga typsnitt och intressanta typsnittskombinationer. 

Det här är några av trenderna vi ser inom webbdesign för 2023. Var inte rädd för att experimentera och hitta det som fungerar bäst för dig, ditt varumärke, din personlighet och din webbplats.

Dela inlägget:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg